Zaterdag 11 januari 2025 17e editie

Richard Speelman vlamt in eigen huis

Het uitdagend parcours van Aalden Rondomme bood Richard Speelman een perfect podium om te vlammen. De 18-jarige Aaldenaar pakte deze kans met beide handen aan en overbrugde de 6,5 kilometer in een tijd van 23,53 minuten. Op zeventien seconden gevolgd door Erik Snijders uit Schoonebeek.

Aalden Rondomme 2017 Richard Speelman

Bij de dames ging het goud naar Marleen Popken. De atlete uit Exloo realiseerde een tijd van 27,32. Christien Koning  (28,55) uit Groningen werd tweede. Bij de heren werd de tien kilometer een prooi voor Alwin Heijting. De soepel lopende atleet uit Nieuw-Amsterdam zegevierde in een tijd van 33,29 minuten. Met deze indrukwekkende tijd zette Heijting teven een nieuw parcoursrecord in de boeken. Harm-Jan Martens uit Hoogeveen klokte met 35,15 de tweede tijd. Bij de dames ging het goud naar Eline Gras uit Emmen (38:24), die met haar tijd eveneens het parcoursrecord verpulverde. Erica Broekema uit Groningen werd tweede (44,47)

Het enthousiasme waarmee door velen de laatste meters werden afgelegd sprak boekdelen: Aalden Rondomme veroverde in een klein uur de harten van talloze hardloopliefhebbers. Dat gold zeker ook voor de deelnemers aan de G-loop en de (Groot)Ouder Kindloop. Beide zijn sinds vorig aan het programma toegevoegd.